2012. január 21., szombat

Keresztrejtvény és laptop...

   Egy 70. életévét betöltő, szenvedélyes keresztrejtvény fejtő bácsinak készült ez a torta. Túl sokat nem is tudok írni róla, nem volt túl bonyolult a kivitelezés. A kis négyzeteket egyenként vagdostam ki, szalagvágó segítségével, és raktam ki a keresztrejtvényt. A megrendelő kérésének megfelelően beleírtam a boldog születésnapot feliratot. Hogy ne legyen nagyon üres, még készítettem rá egy tollat is.
  Erdei gyümölcsös-joghurtos krémet rejtett a burkolat. A visszajelzésekből ítélve nagyon tetszett az ünnepeltnek, még el is pityeregte magát, és ez az igazi visszajelzés a magunk fajta tortagyártóknak! :-)




   Az alábbi torta már kicsit nagyobb kihívást jelentett nekem. Történt ugyanis, hogy egy kedves ismerősöm laptop tortát kért tőlem. De nem voltak túl vérmes elvárásai, aminek nagyon örültem, ugyanis idő hiányában nem tudtam volna megvalósítani a nyitott laptop elképzelést, ezért egy csukott verzióban egyeztünk ki. Miközben agyaltam a kivitelezésen, arra jutottam, hogy maga az egész torta túl vastag lenne laptopnak, ezért úgy oldottam meg, hogy a torta felét asztalnak mintáztam meg,  a felső rész lett maga a gép.
  Fehérrel borítottam és airbrush-sal fújtam le, amit őszintén be kell valljam, kell még gyakorolnom.:-( Összességében nem lett rossz, de nem sikerült egyenletesre a festés, ami a képeken elég jól meg is látszik.
Egyébként csokoládé ízesítésű volt, ez a megrendelő család nagy kedvence, már rá kéne beszélnem őket, hogy próbáljanak ki valami más ízt is! :-)
Na de jöjjön a torta, amiről ennyit beszéltem:



3 megjegyzés: