Szóval a recept:
- 27 dkg porcukor
- 4 tojás
- 8 ek víz
- 20 dkg liszt
- 8 g sütőpor
- 2 ek kakaópor
A tojások sárgáját a langyos vízzel és a porcukorral jól kikeverem, közben a lisztet átszitálom és belekeverem a sütőport és a kakaóport. A felhabosított tojássárgákhoz adom a lisztes keveréket. Majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
Én nem szoktam kivajazni a sütőformát, csak sütőpapírt teszek az aljába. A tésztát kicsit homorúra húzom a formában, így nem púposodik fel sütés közben. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm.
Ha nem kakaós piskótát készítek, akkor a kakaóport 2 kanál liszttel helyettesítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése