2012. február 20., hétfő

Eperke torta...


      Az alábbi torta ismerős lehet annak, aki nyomon követi Lengyel József munkásságát. Történt ugyanis, hogy egy kedves ismerősöm megkért készítsek a kislányának egy tortát, hozni fog róla képet amit mobillal készített egy kirakatban látható tortáról, hogy milyenre gondolt. Amikor megérkezett és megmutatta a képet, egyből kiszúrtam, a kép hátterében a jól ismert feliratot: Matias. Egyből tudtam, hogy Lengyel József munkáját látom, és gondoltam is, a feladat fel van adva, nem könnyű egy ilyen nagyszerű szakember nyomdokaiba lépni.  No de ha elvállaltam akkor legyen, íme a végeredmény:











2012. február 15., szerda

Kisvakond és Shrek...


      Az alábbi két torta egy kedves ismerősöm kisfiának, harmadik születésnapjára készült. A kisvakondos az óvodai ünnepély elengedhetetlen kelléke volt, a Shrek-es pedig az otthoni bulira készült.
   Mindkettőt nagyon nagy szeretettel és lelkesedéssel készítettem. Amit megemlítenék az a kisvakondos torta vakondtúrása, amit puncs masszából készítettem és lereszelt barna fondantal burkoltam le, mintha föld lenne. A figurát és a gombákat itt is előre elkészítette, hogy ki tudjanak száradni.




     A második torta, Shrek és legjobb barátja Szamár mocsárbirodalma. A neten keresgélve találtam egy hasonló képet, és az adta az alapötletet. A kérés az volt, hogy Szamár mindenképpen legyen rajta, úgyhogy megpróbáltam elkészíteni őt és Shrek barátját. Shrek nem sikerült valami fényesen, Szamár már elég tűrhető, de azért az is lehetett volna jobb.
  Ami nagyon élvezetes volt, az elkészíteni a Shrek otthonát jelképező fatörzset és a gyökereit. Annyira klassz volt látni, ahogy egyik gyökér a  másik után mennyire élővé teszi az egészet. Nekem nagyon tetszett a végeredmény, remélem a kis ünnepelt is így volt vele!:-)


2012. február 14., kedd

Torta a modern technika jegyében...

   Sokat gondolkodtam azon, hogy az alábbi tortát közzé tegyem e a blogomban, ugyanis sok írnivalóm nincs róla. Végül arra jutottam, hogy mégis megmutatom, mivel az előző laptop tortás bejegyzésem messze a legolvasottabb poszt lett, így biztosan ez is érdekelni fog valakit.
   Szóval a kérés annyi volt, hogy legyen a tortán egy LCD monitor és egy laptop, a képen olvasható feliratokkal. A biztos tartás érdekében már jó előre elkészítettem őket, sima fondantból vannak, jól kiszárítva. Airbrush-sal fújtam őket feketére. Kicsit gyászos lett az összhatás így utólag nézve, de a visszajelzés az volt, hogy nagyon bejött az ünnepeltnek.






2012. február 11., szombat

Sacher kicsit más köntösben...


Ez a torta még akkor készült, amikor a kovácsos témájú, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak is róla. Ez volt életem második Sacher tortája, a visszajelzések alapján nagyon ízlett. A receptet itt találtam hozzá. Szerintem nagyon jó recept, csak ajánlani tudom mindenkinek. 
Ami kicsit eltér egy átlagos Sachet tortához képest az a díszítés. Egy fiatal lánynak készült ezért próbáltam ennek megfelelően dekorálni. Arany szalaggal átkötöttem, és vajkrémmel pöttyöztem meg a tetejét. A virágokat már jó előre elkészítettem, egy kis arany lüszterrel árnyaltam őket. Állítólag nagyon örült neki az ünnepelt! :-)